Activiteiten

Musik - KlassikAlle ‘Music in Life’-activiteiten zijn bedoeld voor de geïnteresseerde muziekliefhebber, die zijn/haar kennis van de klassieke muziek wil vergroten cq. verdiepen. Naast algemene geschiedenis van de klassieke muziek, zijn er ook cursussen over specifieke onderwerpen daarbinnen, zoals geschiedenis en ontwikkelingen van de opera, de symfonie, de kamermuziek en de liedkunst.
Breed is tevens het aanbod aan tal van thematische programma’s, zoals o.a. de ‘Matthäus Passion’, ‘Poëzie en klassieke muziek’, ‘Vrouwelijke componisten’, Johann Sebastian Bach’ en ‘Frans impressionisme in de klassieke muziek’.

Dan zijn er nog activiteiten speciaal ter voorbereiding op religieuze feestdagen (Kerstmis, Pasen en Pinksteren), dan wel die aansluiten bij actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen de (inter)nationale wereld van de klassieke muziek.

Zelfs aandacht voor klassieke muziek, ter voorbereiding van een verblijf op een gekozen vakantiebestemming, levert verrassende bijeenkomsten op, zoals bijvoorbeeld ‘Italiaanse opera’s in arena’s en theaters’, Scandinavische klassieke klanken’, ‘Klassieke muziek uit Oost-Europa en de Balkan’, ‘Bijzondere Russische klassieke muziek’ en ‘Spaanse en Portugese klassieke muziek’!

Deze presentaties worden – op aanvraag – verzorgd op een door de opdrachtgever gewenste externe locatie. De deelname hiervoor geldt dan voor een groep van minimaal 8 personen.
Neem daartoe via het contactformulier contact op met Joop van Velzen!

js-bach-air-sheet  christoph-willibald-gluck-2  7290---base_image_5.1424268049

“Al tijdens het eerste college wist ik: dit is passie, kennis en genot voor, van en door muziek! Joop – ‘Music in Life – Passie voor Klassiek! – heeft mij aangestoken. Hij is erudiet, boeiend en een warm mens; de ideale combinatie om door hem voorgoed geraakt te worden voor muziek. Ik kan niet wachten tot de volgende reeks begint.”
Wilbert van der Doef, HUIZEN