inschrijven

Luister Sessies

Wervelende klassieke muziek van ‘Music in Life’ – Passie voor Klassiek!

Vanaf najaar 2021 kunnen – op afroep – Luister Sessies worden ‘besteld’ bij ‘Music in Life’ uit Laren! Steeds worden de meest aansprekende werken van een drietal componisten gepresenteerd en kort toegelicht: één uit de Renaissance/Barok,  één uit de Romantiek en één uit de modernere tijd. Mét daaronder steeds één componiste; op onze nationale klassieke muziekzender RADIO 4 komen deze componistes amper aan bod (amper 2% van het aantal namen en nog geen 1% van het totaal aantal minuten waarin muziek klinkt!).

Joop van Velzen, M.Sc./M.A.,muziekhistoricus van  ‘Music in  Life’ geeft achtergrondinformatie over componist en zijn/haar positie in de klassieke muziekgeschiedenis en laat de toehoorders vooral luisteren … en genieten!

De programma’s kunnen aangevraagd worden, waarna afspraken worden gemaakt om de presentaties te verzorgen op een door de opdrachtgever gewenste externe locatie. Neem daartoe via het contactformulier contact op met Joop van Velzen, muziekhistoricus van ‘Music in Life’!

Hier volgt een (voorlopige) lijst met ‘onderwerpen’:

Aparte Agricola, Adam en Auerbach

Betoverende Bach, Brahms en Boulanger

Chique Caldara, Cramer en Carrenno

Gedegen Geminiani, Gade en Godovsky

Toonaangevende Telemann, Taneyev en Tailleferre

Swingende Sweelinck, Schumann en Segerstam

Uitnodigende Uccellini, Urspruch en Ustvolskaja

Heerlijke Hellendaal, Hensel en Hindemith

Feestelijke Fux, Farrenc en Frid

Roerende Rossi, Reicha en Rautavaara

Met vele passende beeld- en geluidsfragmenten wordt de aangeboden informatie tijdens de ‘Music in Life’ – sessies, geïllustreerd en ondersteund. Kennis van en ervaring met het notenschrift en partituren is niet noodzakelijk. Met het audiovisuele materiaal lardeert muziekhistoricus Joop van Velzen, M.Sc./M.A. zijn presentaties zodanig, dat een goed samenhangend totaalbeeld ontstaat rond het onderwerp in kwestie. Na afloop kunnen de deelnemers in het bezit komen van digitale versies van zowel de presentaties als de betreffende beeld- en geluidsfragmenten.

Indien u besluit om een of meerdere Luister Sessie(s) te ‘bestellen’, dan biedt ‘Music in Life’ u een aantrekkelijk passe-partout, waarbij zij aangepaste prijzen hanteert. Zie daarvoor de pagina Passe-partout door hier te klikken!

Close