Cursussen

Ons begrip én appreciatie van de klassieke muziek kan geweldig toenemen als we ons nader verdiepen in het ontstaan én de ontwikkeling ervan. Eveneens in de geschiedenis en de eigenheden van belangrijke muziekcentra, waar klassieke muziek beoefend werd en wordt.

Violine mit Notenblttern 2

Niet door de lezer en (toekomstig) luisteraar te vermoeien met eindeloze tabellen en overzichten van namen en jaartallen, maar zeker ook niet door ‘bespiegelingen’ over aanpalende gebieden uit de kunst, zoals poëzie, toneel, schilder- en beeldhouwkunst té nadrukkelijk de overhand te laten nemen over de beschrijvingen van het leven van componisten en hun talloze werken. Wél door hen het verband tussen de muziekhistorische feiten duidelijk te maken en aan te tonen hoe het volgende voortgesproten is uit het voorafgaande en zo de weg nagaan die door de klassieke muziek is bewandeld, vanaf haar eerste schreden en beginselen tot haar ontwikkeling in de tegenwoordige tijd.

En juist dat gebeurt in alle hieronder weergegeven algemene programma’s, terwijl daarnaast in allerlei lezingen, themadagen en luisteravonden ‘Music in Life’ ook met ‘andere’ werkvormen dit bereikt. Informeer u dus over dit brede aanbod!

001

Geschiedenis van de (westerse) klassieke muziek (2 Series)

Geschiedenis van de Opera

Geschiedenis van de Russische klassieke muziek

Geschiedenis van de Amerikaanse Klassieke Muziek

Ontwikkeling van de Symfonie

Ontstaan en groei van de Kamermuziek

Geschiedenis van de Liedkunst

Geschiedenis van de Balletmuziek

Vrouwelijke componisten

Nadere informatie te verkrijgen door het invullen van het contactformulier op de contactpagina.

josquin-desprez-1  claudio-monteverdi  1000509261001_1707071048001_BIO-Biography-20-Composers-Wolfgang-Amadeus-Mozart-SF  felix-mendelssohn-bartholdy_c_jpg_681x349_crop_upscale_q95

“Je houdt van klassieke muziek en bezoekt regelmatig concerten. Maar je wilt meer weten over achtergronden van en ontwikkelingen in de muziek. Doe dan als ik en volg gedurende bijna een jaar om de twee weken colleges bij ‘Music in Life’ van Joop van Velzen. Hij is een excellent docent die je meeneemt in de grenzeloze rijkdom van de klassieke muziek. Heerlijke uren, vol van luisteren naar en praten over allerlei aspecten van de muziek.
Ik raad iedereen aan die meer wil weten over klassieke muziek zo’n serie van colleges te volgen. Een onvergetelijke ervaring!”
Frans de Smit, AMSTERDAM