inschrijven

Luister Sessies

Wervelende klassieke muziek in het ‘Music in Life’ – atelier in LAREN!

Vanaf begin 2017 wordt maandelijks op ’n woensdagavond klassieke muziek gepresenteerd in een uniek, nieuw ‘jasje’: luisteravonden! Steeds worden de meest aansprekende werken van een drietal componisten gepresenteerd en kort toegelicht: één uit de Renaissance/Barok,  één uit de Romantiek en één uit de modernere tijd. Joop van Velzen, M.Sc./M.A.,muziekhistoricus van het Larense ‘Music in  Life’ geeft achtergrondinformatie over componist en zijn/haar positie in de klassieke muziekgeschiedenis en laat de toehoorders vooral luisteren … en genieten!

De programma’s worden gegeven op de locatie van ‘Music in Life’ aan de Nieuweweg 29G in Laren (achter de Expert-winkel!). Ook bestaat de mogelijkheid om op aanvraag de presentaties te verzorgen op een door de opdrachtgever gewenste externe locatie. Neem daartoe via het contactformulier contact op met Joop van Velzen, muziekhistoricus van ‘Music in Life’!

 

                                       Doortastende Desprez, Donizetti en Debussy                       17 januari

                                   Grandioze Gabrieli, Gounod en Goebaidoelina                     21 februari

                                   Roerende Ruggieri, Rossini en Reich                                      21 maart

                                   Uitnodigende Uccellini, Urspruch en Ustvolskaja                 25 april

                                   Wervelende van Wassenaer, Wagner en Wieniawski           30 mei

 

Deze Luister Sessies beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.30 uur! Na een korte pauze rond 21.15 uur, wordt een mooi glas wijn geschonken om het luisteren nog verder te ‘veraangenamen’!

Met vele passende beeld- en geluidsfragmenten wordt de aangeboden informatie tijdens de ‘Music in Life’ – sessies, geïllustreerd en ondersteund. Kennis van en ervaring met het notenschrift en partituren is niet noodzakelijk. Met het audiovisuele materiaal lardeert muziekhistoricus Joop van Velzen, M.Sc./M.A. zijn presentaties zodanig, dat een goed samenhangend totaalbeeld ontstaat rond het onderwerp in kwestie. Na afloop kunnen de deelnemers in het bezit komen van digitale versies van zowel de presentaties als de betreffende beeld- en geluidsfragmenten.

Indien u besluit om in te schrijven voor meerdere Luister Sessies, dan biedt ‘Music in Life’ u een aantrekkelijk passe-partout, waarbij zij aangepaste prijzen hanteert. Zie daarvoor de pagina Passe-partout door hier te klikken!

Close